• Organizácia vyučovania v týždni od 20. do 24. mája 2024

          • Z dôvodu konania ústnej časti maturitných skúšok riaditeľ Strednej odbornej školy strojníckej rozhodol o organizácii vyučovania v týždni od 20. do 24. mája 2024 nasledovne:

            20. máj 2024 (pondelok):

            - triedy 1.A, 1.C, 1.E, 3.A, 3.C a 3.E majú udelené riaditeľské voľno,

            - triedy 2.A, 2.B, 2.C, 2.D a 2.E absolvujú povinné účelové cvičenie,

            - ostatné triedy sa riadia platným rozvrhom.

            21. máj 2024 (utorok):

            - triedy 1.A, 1.B, 1.C, 1.D a 1.E absolvujú povinné účelové cvičenie,

            - triedy 2.A, 2.D a 1.AN majú udelené riaditeľské voľno,

            - triedy 3.A a 3.C absolvujú aktivity so školskou psychologičkou (začiatok o 8:00 vo veľkej zasadačke na sekretariáte, pavilón A, trvanie 1. – 4. vyučovacia hodina),

            - ostatné triedy sa riadia platným rozvrhom.

            22. máj 2024 (streda):

            - všetky triedy na teoretickom vyučovaní sa budú učiť podľa náhradného rozvrhu a v náhradných učebniach 1. - 4. vyučovaciu hodinu, a to:

            1.A, 1.C, 1.E a 1.AN vo svojich triedach,

            2.A – učebňa A 313

            2.D – učebňa A 307

            3.A – učebňa A 308

            3.C – učebňa A 303

            - všetky triedy na praktickom vyučovaní sa budú riadiť platným rozvrhom.

            23. máj 2024 (štvrtok): celá škola sa učí podľa platného rozvrhu ale všetky triedy sa učia na pavilóne A tak, ako v stredu

            24. máj 2024 (piatok): celá škola sa učí podľa platného rozvrhu vo svojich bežných triedach

             

            Žiadame všetkých žiakov, aby sa v pondelok až štvrtok nezdržiavali v priestoroch pavilónu B a nenarúšali tak priebeh maturitných skúšok!

          • Exkurzia žiakov triedy 2.B vo firme MEDEKO CAST s.r.o.

          • V utorok 7.5. 2024 sa žiaci triedy 2.B odbour mechanik nastavovač zúčastnili exkurzie vo firme MEDEKO CAST s.r.o v Považskom Podhradí. Firma MEDEKO patrí medzi najlepšie slovenské firmy, ktorá vyrába zliatiny z farebných kovov a z toho iné produkty ako spájky, polotovary a hotové odliatky. Jej vedľajšou činnosťou je aj zhodnocovanie  odpadu z farebných kovov.

            Celým výrobným procesom nás previedla pani Magdaléna Martišková, ktorá pôsobí dlhé roky vo firme ako personálna manažérka a oboznámila našich žiakov o všetkých činnostiach týkajúcich sa priebehu výroby zliatiny farebných kovov. 

             

            MOV Ingrid Beňáková

          • Prezentácia našej školy v Púchove

          • Dnes niektorí naši kolegovia strávili tento slnečný deň na jarnom jarmoku, ktorý usporiadala Základná škola J. A. Komenského v Púchove. Ďakujeme za pozvanie!

          • Majstrovstvá Trenčianskeho kraja stredných škôl v atletike

          • Dňa 7.5.2024 sa na atletickom štadióne v Považskej Bystrici konali majstrovstvá Trenčianskeho kraja stredných škôl v atletike. Našu školu reprezentovalo 6 chlapcov, z ktorých si najlepšie počínal žiak 4.A triedy Peter Hucan. Vo veľkej konkurencii si vybojoval úžasné 1. miesto v disciplíne vrh guľou. Petrovi gratulujeme a ostatným chlapcom ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • Exkurzia žiakov vo firme Spanner SK, k.s.

          • Dňa 26.4. sa žiaci 2.B triedy odboru mechanik nastavovač pod vedením majstra OV Ingrid Beňákovej zúčastnili exkurzie vo firme Spanner SK. Našich žiakov privítala v priestoroch firmy marketingová manažérka Ing. Beráková MBA, ktorá ich oboznámila s históriou firmy.

            Firma Spanner SK bola na Slovensku založená v roku 2005 v Považskej Bystrici. Spanner SK, k.s. je modernou strojárskou spoločnosťou, ktorá sa zaoberá vlastnými vývojovými aktivitami, navrhovaním a konštrukciou produktov, zákazkovou výrobou, výrobou prototypov a finálnych strojových zariadení, spracovaním plechov, výrobou zváraných zostáv a montážnych celkov na kľúč. Súčasťou zákazkovej výroby je napr. konštrukcia strojov, výroba kotlov na biomasu, tepelných výmenníkov, filtračných systémov, mechanických častí baliacich liniek a tiež častí strojových zariadení, ktoré slúžia na zber, triedenie a recykláciu rôznych materiálov.

            Počas exkurzie ich po výrobnom procese sprevádzala Ing. Beráková, ktorá žiakom ukázala a opísala jednotlivé výrobné procesy. Žiaci priamo v praxi videli  technológie používané pri opracovávaní kovov, ako napríklad metódy a spôsoby ohýbania a zvárania. Žiaci boli radi, že  mohli lepšie spoznať úspešnú firmu.